otrdiena, 2010. gada 5. janvāris

Labs darbs + labs darbs +…= labāka pasaule

Katrs jauns gads jau tradicionāli atnāk ar jaunu vai varbūt vienkārši piemirstu apņemšanos, varbūt pat vairākām, varbūt ar veselu sarakstu. Parasti šīs jaunā gada apņemšanās sevī ietver progresīvu dinamiku — mainīt kaut ko uz labu, darīt kaut ko vēl labāk, padarīt savu dzīvi labāku, kļūt labākam… Galvenais, lai šādas apņemšanās nav tikai svētku noskaņas radītas ilūzijas, kam īstenībā jau no sākta gala bijis lemts iznīkt.
Lai nu kā tur katram no mums būtu ar to apņēmību un gribasspēku, mums šķiet, ka galvenais ir ne tikai gadu mijā, bet vienmēr un visur atcerēties, ka mēs nevaram pasauli padarīt ideālu, bet varam to veidot labāku…soli pa solim, darot lielus un mazus darbus, palīdzot viens otram. Ne velti arī viens no Romas diženajiem imperatoriem, filozofs Marks Aurēlijs ir izteicis atziņu, ka cilvēki ir dzimuši, lai palīdzētu cits citam, kā roka palīdz rokai, kāja kājai un augšžoklis apakšžoklim.
Un vai varētu būt vēl lieliskāks veids kā sākt jaunu gadu, ja ne ar kaut ko gaišu un labu, ne tikai sev, bet arī citiem? Nē? Tad sāc jaunu gadu ar kaut vai vienu labu darbu, piemēram, ziedojot asinis, un Tev un kādam slimniekam šis gads jau būs kļuvis daudz gaišāks, labestīgāks un pozitīvāks.
Foto avots: http://anhglobal.ning.com/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru