pirmdiena, 2013. gada 4. februāris

Pārvari savas bailes no adatām!

Regulārajiem donoriem asins ziedošanas process šķiet pavisam viegls un gandrīz nesāpīgs, taču daudzi, kuri asinis ziedot nolēmuši pirmo reizi, izjūt bailes, īpaši no adatām. Iepazīsties ar ieteikumiem, kā vieglāk aizvadīt pirmo asins ziedošanas reizi!

Koncentrējies uz asins ziedošanas galveno mērķi! Domā par cilvēkiem, kurus Tu vari izglābt, ziedojot savas asinis! Atceries, ka vienā reizē Tu ziedosi 450 ml asiņu, kas var palīdzēt glābt 3 cilvēku dzīvības!

Zini, kas Tevi sagaida! Iepazīsties ar asins ziedošanas procesu! Dodies nelielā virtuālā tūrē pa Valsts asinsdonoru centru! Ja vēlies ko uzzināt sīkāk, nekautrējies uzdot jautājumus personālam, jo tas palīdzēs justies sagatavotam katram procedūras solim.

Neprovocē negatīvās sajūtas! Asins ziedošana aizņem vidēji 7 - 10 minūtes. Šajā laikā tev nav jāskatās, kā tas notiek! Tā vietā labāk parunājies ar personālu un citiem donoriem vai vienkārši atpūties.

Paņem līdzi kādu, kurš Tevi morāli atbalstīs! Lai gūtu morālu atbalstu un būtu ar ko dalīties priekā par paveikto, daudziem donoriem patīk ziedot asinis kopā ar draugiem. Uzaicini arī tu savu draugu vai kādu no ģimenes locekļiem! Divatā ir vieglāk saņemties!

Atceries, ka tava pašsajūta lielā mērā būs atkarīga arī no tā, cik būsi sagatavojies šim procesam – vai būsi atpūties, izgulējies, paēdis un labā garastāvoklī! Tev noteikti ir jābūt veselam, pirms tam jālieto veselīgs uzturs un daudz šķidruma!

Pats galvenais - neaizmirsti, ka dūriena sāpes ilgs vien dažas sekundes, taču tava devuma var pietikt cilvēka mūžam!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru