pirmdiena, 2013. gada 22. aprīlis

Piedalies recepšu konkursā!

Pirms katras asins ziedošanas potenciālajam donoram pārbauda hemoglobīna līmeni asinīs. Ja tas ir pārāk zems, Valsts asinsdonoru centra ārsti asinis ziedot neļauj. Tas tiek darīts divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, lai nekaitētu donora veselībai - ja viņš ir mazasinīgs, pēc asins nodošanas viņš slikti jutīsies. Otrkārt, lai no donora asins devas sagatavotie asins komponenti būtu kvalitatīvi un spētu pildīt savas funkcijas slimnieka organismā.

Hemoglobīns ir olbaltumviela, kas atrodas sarkanajos asins ķermenīšos un atbild par skābekļa piesaisti un nogādāšanu uz visiem organisma audiem. Dzelzs ir ļoti svarīga hemoglobīna uzbūves sastāvdaļa, tāpēc viens no priekšnoteikumiem, lai asinīs būtu pietiekams hemoglobīna līmenis, ir veselīgs, ar dzelzi bagāts uzturs.

Aktualizējot šo jautājumu, mēs sadarbībā ar uzņēmumu G.Miežis Ārsts rīkojam konkursu, kura mērķis ir uzzināt, kā Jūs rūpējaties par to, lai organismā netrūktu dzelzs. Šoreiz aicinām Jūs piedalīties ēdienu recepšu konkursā! Līdz ceturtdienai, 25. aprīlim (ieskaitot), uz e-pastu san@vadc.gov.lv gaidīsim gardas, veselīgas un vitamīniem, īpaši dzelzi, bagātas ēdienu receptes.

Interesantākās no tām publicēsim mūsu blogā, bet tas konkursa dalībnieks, kura recepti mūsu ārsti būs atzinuši par vislabāko, balvā saņems gardo Lietuvā ražoto hematogenu izlasi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru