trešdiena, 2010. gada 8. septembris

Kas kopīgs Džekijam Čanam un Semīram?


Dažādi slavenu cilvēku sasniegumi, vai gluži pretēji – neveiksmes, nereti tiek skaidroti ar vienādiem dzimšanas datiem vai līdzīgām zodiaka zīmēm. Bet varbūt „vainojama” ir vienādā asins grupa?
Izpētot internetā pieejamo informāciju uzzinājām, ka O asins grupu varam dēvēt arī par politiķu jeb skatuves cilvēku asins grupu. Tā ir vai ir bijusi ne vienai vien spožai pasaules politiskajai zvaigznei - Vinstonam Čērčilam, kas pazīstams kā Apvienotās Karalistes līderis Otrā Pasaules kara laikā, Eizenhaueram, kas bija ASV trīsdesmit ceturtais prezidents, Ronaldam Reiganam – ASV četrdesmitajam prezidentam, Džekijai Kenedijai - ASV trīsdesmit piektā prezidenta sievai, Mihailam Gorbačovam – bijušajam padomju, tagadējam Krievijas politiķim. Arī tādi spilgti skatuves mākslinieki, kā Čarlijs Čaplins, Elviss Preslijs un Džons Lenons ir šīs asins grupas pārstāvji. Nepieminēt nevar arī karalieni Elizabeti II un gangsteri Alu Kaponi, kas katrs atbilstoši savi prasmei, spīdēja uz dažādām dzīves skatuvēm.
Salīdzinoši mazāk zināmas slavenības, kas ir vai ir bijuši A asins grupas īpašnieki. Arī viņu vidū vairāki ASV prezidenti: Džonsons, Niksons, Kārters, Dž.V. Bušs, kā arī ASV ģenerālprokurors un Ņujorkas štata senators Roberts Kenedijs. Internetā pieejamā informācija vēsta, ka arī Vācijas vēsturiskais vadītājs Ādolfs Hitlers ir bijis A asins grupas īpašnieks. Mūsdienās zināms, ka A asins grupa ir popmūzikas dziedātājai Britnijai Spīrsai.
Ja O un A asins grupas vēsturiski vairāk bijušas politiķiem, tad B un AB asins grupas pārstāv kultūras jomu. Zināms, ka B asins grupa ir bijušajam The Beatles dalībniekam Polam Makartnijam, aktieriem Džekam Nikolsonam, Tomam Selleckim, Tomai Miai Farovai un Leonardo de Kaprio, komediantam Džerijam Seinfildam un golfa spēlētājam Arnoldam Palmeram. Šī asins grupa bija arī itāliešu operdziedātājam Lučāno Pavaroti un ASV prezidenta J.F. Kenedija mātei Rosai Kenedijai. Savukārt, kā liecina vēstures avoti, tad AB asins grupa bijusi amerikāņu aktrisei Merlinai Monro un izgudrotājam Tomasam Edisonam. Mūsdienās AB asins grupa ir dziedātājam, komponistam un producentam Mikam Džegeram, aktierim Džekijam Čanam un vācu seriāla Kobra zvaigznei Semīram Gerkānam (īstajā vārdā Erdogans Atalajs/Erdoğan Atalay). Diemžēl noslēpumā tīta ir Čaka Norisa asins grupa. Ikreiz, kad viņa vēnā tiek durta adata, tā saliecas pret viņa ādu :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru