trešdiena, 2010. gada 22. septembris

Tēva diena = donoru diena?!



Austrālijas Sarkanais Krusts, kas ir atbildīgs par asins donoru kustības veicināšanu Austrālijā, ir izdomājis interesantu kampaņu, kā piesaistīt vīriešus ziedot asinis.
Donoru aģitatori bija izanalizējuši donoru skaita dinamiku un atklājuši, ka laika posmā no 2009.gada septembra līdz 2010.gada septembrim Austrālijā sievietes asinis ziedojušas par 30629 reizēm vairāk nekā vīrieši. Lai mudinātu vīriešus ziedot asinis, tika izveidota Tēva dienas asins ziedošanas kampaņa, kuras laikā asinis tika aicināti ziedot vīrieši: tēvi ar dēliem, dēli ar tēviem, brāļi.
Kā atdzīst Kathy Bowlena, Austrālijas Sarkanā Krusta Asins dienesta pārstāve, tad: „Vīrieši parasti ir labāki plazmas donori par sievietēm. Viņiem ir lielāks asiņu tilpums, kas plazmas ziedošanu padara ātrāku.” Īpaši svarīgs šis apstāklis ir tāpēc, ka pēc Austrālijas prognozēm, plazmas pieprasījums tuvākajos desmit gados varētu dubultoties.
K.Bowlena arī uzskata, ka asins ziedošana šādā dienā veicinātu vīriešu aktivitāti arī nākotnē jo dēli redzot, ka tēvs dodas ziedot asinis, ņemtu piemēru no sava tēva un sasniedzot 16 gadu vecumu (Austrālijā asinis drīkst ziedot no 16 gadiem) par pašsaprotamu uzskatītu iesaistīšanos donoru kustībā un asins ziedošanu.

Pilna informācija : http://www.redcross.org.au/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru