Mēs asinis uzskatām par vienu no svarīgākajām organisma sastāvdaļām,- par vielu, kas cirkulē pa mūsu asins vadiem un bez kuras mēs nevaram dzīvot. Bet, kā izrādās, asinis tiek lietotas arī uzturā, un dažviet pasaulē tās tiek uzskatītas pat par delikatesi.
Šoreiz runa nebūs par cilvēku asinīm, bet gan par čūskas asinīm. Tās lielā cieņā ir Javas salā Indonēzijā - tur čūskas asinis ir īpaša delikatese. Vietējie iedzīvotāji uzskata, ka, dzerot čūskas asinis, tiek vairots vīrieša spēks. Īpaši jūtīgiem tūristiem vietējie iedzīvotāji piedāvā čūskas asinis kombinācijā ar stipru alkoholu. Daudzi restorāni Indonēzijā pārdod čūsku asinis un gaļu, kurām tiek piedēvētas dziednieciskas īpašības.
Filipīnās kobras asinis pazīst kā potences spēcinātāju, kuras tāpat kā Indonēzijā dzer pa tīro vai sajauktas ar alkoholu. Kaut arī daļā pazīstamo un eksotisko afrodiziaku sastāvā tiešām ietilpst indes, kas ietekmē potenci, lielākā daļa eliksīru tomēr darbojas vien iztēlē, piemēram, čūsku asinis padara pavedinošu.
Arī Vjetnamā čūska un čūskas asinis tiek lietotas uzturā. Vjetnamiešiem pastāv īpašs rituāls, kā pasniegt čūsku pirms apēšanas. Sākotnēji čūska tiek apdullināta, sitot tās galvu pret zemi, tad tai tiek pārgriezta rīkle un iztecinātas asinis rīsu degvīnā. Paralēli asiņu noliešanai čūskai tiek izgriezta sirds, kura joprojām pulsē. Šo ēdiena komplektu vietējie dēvē par Vjetnamas dabiskajām vīriešu potenci stiprinošajām zālēm.
Krievijas tūrisma vēstnesis Tourvest apkopojis vienpadsmit pretīgākos dzērienus pasaulē, un to skaitā bija arī čūskas asinis, tomēr, neraugoties uz to, ka dažviet pasaulē kāds dzēriens tiek atzīts par īpaši pretīgu, citā pasaules malā tas var būt pat populārs suvenīrs, delikatese vai tradicionālais dzēriens.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru